شاید بتوان پروژه پدافند هوایی ارتش که در قالب دو برج 40 طبقه C و 30 طبقه H تعریف شده است را یکی از پرفراز و نشیب ترین پروژه های واقع در شهرک چیتگر دانست. چرا که در زمان ساخت و اجرا، سازنده و پروژه با مشکلات فراوانی مواجه شدند که به منظور برون رفت از این مشکلات ناگزیر به صرف زمانی بس طولانی شدند که این مهم عامل عقب افتادن پروژه پدافند هوایی از دیگر پروژه های همجوارش در پهنه C شهرک چیتگر بود.

فراز و نشیب ها و مشکلات پروژه پدافند هوایی ارتش؛

تعاونی پدافند هوایی ارتش در سال های 91 و 92 درست هم زمان با پروژه های همجوارش در پهنه C، فعالیت خود را آغاز نمود. این تعاونی اجرای اسکلت را به شرکت هیمه گستر شمال واگذار کرد اما این شرکت، پس از گود برداری و شروع اسکلت و اجرای ستون طبقات منفی یکی از برج ها، پروژه را ترک کرد. بدین ترتیب تنها بخش اندکی از پول دریافتی را صرف ساخت پروژه کرده و مابقی را به پروژه بدهکار ماند. و در نتیجه عدم موفقیت تعاونی به استرداد پول باقی مانده از این شرکت، تعاونی درگیر شکایت از شرکت هیمه گستر گردید و اعضا نیز که بین 26 تا 46 میلیون تومان واریزی داشتند همچنان بلاتکلیف باقی ماندند. پس از این جریان که منجر به توقفی در حدود یک و نیم سال گردید، سرانجام مجمع عمومی تشکیل و تعاونی دو راهکار ارائه نمود؛

  • پروژه با همان شرایط و در همان مرحله به فروش رسیده و هریک از اعضا با توجه به میزان سهامی که داشتند مبلغی بصورت نقدی دریافت نمایند.
  • پروژه با سازنده ای که هیئت مدیره انتخاب می کرد به مشارکت گذاشته شده و در اینصورت به هریک از اعضا از تعداد واحدهایی که سهم تعاونی می شد به میزان مساوی سهام تعلق گیرد. بدین معنا که هر دفترچه ی مالکیتی که قبلا متعلق به یک واحد مسکونی بود، حال معرف میزان معین سهام از یک واحد مسکونی می شد که این واحدهای مسکونی 75 تا 190 مترمربع مساحت داشتند. در چنین شرایطی هر یک از اعضا که خواستار یک واحد مسکونی کامل بود، می بایست حداقل مالکیت 2 دفترچه را کسب می کرد. یعنی علاوه بر دفترچه خود یک دفترچه دیگر را نیز از اعضای تعاونی خریداری می کرد.

در نهایت رای گیری انجام و با اکثریت آرا گزینه دوم به تصویب رسید. در ادامه تعاونی پس از بررسی پیشنهاد سازندگان مختلف، پس از یکسال اقدام به مشارکت با یک تعاونی سازنده –شرکت آرین سازه رابین– نمود. (سازنده ای که به لحاظ ساخت، یکی از خوش نام ترین و خوش سابقه ترین سازنده ها در سطح کشور بوده و پروژه های موفق بسیاری را در کارنامه خود داشت).

درصد مشارکت 60 به 40 به نفع سازنده تعیین شد که با توجه به این درصد، برج 40 طبقه C به سازنده تعلق یافت و برج 30 طبقه H نیز نصیب اعضا شد. منتها با این شرط که سازنده در ابتدا موظف به ساخت برج 30 طبقه بوده و پس از تحویل این برج اجازه داشت تا کار ساخت برج 40 طبقه را آغاز نماید.

پس از عقد قرارداد مشارکت مصوب شد که به هر دفترچه یک مترمربع تجاری و حدودا 50 تا 60 مترمربع مسکونی تعلق گیرد. اعضا نیز می توانستند به منظور اخذ یک واحد کامل، مابه تفاوت متراژ را یا از تعاونی خریداری نمایند و یا یک دفترچه دیگر تهیه کنند.

و بدینگونه بود که در زمستان سال 1395 عملیات تجهیز کارگاهی و ادامه اجرای اسکلت آغاز شد.

برج های پدافند هوایی از جنوب در امتداد بزرگراه حکیم و باغ ملی گیاهشناسی و پارک چیتگر واقع شده اند و از شمال با محور تجاری چهارباغ، از شرق با پروژه های H2 نیرو هوایی و مرجان نیرو دریایی و از غرب با بلوار پژوهش همسایه هستند که واقع شدن برِ بلوار پژوهش یکی از بهترین موقعیت های مکانی در پهنه C را برای این برج ها فراهم آورده است، چرا که این بلوار، نقطه اتصال بزرگراه های حکیم و خرازی است.

در این پروژه همانند هر پروژه معتبر دیگری، روال نقل و انتقال کاملا قانونی است. تعاونی برای هر عضو دفترچه مالکیت صادر کرده است و این دفترچه ها در دفتر تعاونی قابل استعلام بوده و نقل و انتقال بصورت کامل در دفتر تعاونی قابل انجام می باشد.

و در آخر اشاره به این نکته ضروریست که پروژه پدافند هوایی یکی از بهترین گزینه ها جهت سرمایه گذاری بوده و پس از پایان ساخت و بهره برداری، سود خوبی نصیب سرمایه گذاران در این پروژه خواهد شد.

نگارنده؛ بزرگمهر کیانی